W-8Ben Formu Nasıl Doldurulur

Resmi Site: https://toloka.yandex.com/tr


          Yandex Toloka'dan ödeme alabilmek için W-8Ben forumunu eksiksiz ve hatasız doldurmak gerekiyor. Bir çok arkadaş yaptığı görevlerde hak ettiği ücreti sırf bu formu hatalı veya eksik doldurduğundan ödeme alamıyorlar. Bu yüzden formu nasıl doldurulması gerektiğini bu yazımda göstereceğim. Aslında Yandex Toloka'nın sitesinde örnek form var ama insanın aklı karışıyor yinede. 




          Formu o kadar gözümüzde büyütmeye gerek yok. Çok fazla doldurulacak alanda yok zaten. İlk olarak forumu açtıktan sonra "Name of individual who is the beneficial owner" yazan yere Türkçe karakter kullanmadan PayPal'a vermiş olduğunuz ad soyadı yazıyorsunuz. Yani Ö yerine O, ı yerine i, Ç yerine C gibi. Adınız ve soyadınızda Türkçe karakter varsa dikkat edin.
3- "Permanent residence address (street, apt. or suite no., or rural route).Do not use a P.O. box or in-care-of address. " Bölümüne ise ikamet ettiğiniz ev adresinizi yazacaksınız. Buradada Türkçe karaktere dikkat etmeniz gerekiyor.
3 -
"City or town, state or province. Include postal code where appropriate" Bölümüne yaşadığınız ili ve ilçenin posta kodunu yazacaksınız.
8 -
"Date of birth (MM-DD-YYYY) (see instructions)" gün-ay-yılSign Here yazan yere ise Türkçe karakter(i,ö,ç,ğ) kullanmadan ad ve soyad yazmanız ve formu imzalamanız yeterli. Bu yazdıklarım dışındaki diğer alanlar boş bırakılıyor.
          Benim doldurduğum ve arkadaşlarıma doldurttuğum bu şekilde. Bu şekilde örnekteki gibi doldurursanız ödemenin iptali için bir neden yok. Herkese bol kazançlar.
               

7 yorum:

  1. Mailine emaili yazmışım galiba ondan ödeme alamadım

    YanıtlaSil
  2. virgül koyucazmı hatay'la postakodu arasına?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve köşedeki capacity felan yazıyoya sağ alt köşede onu napcaz?

      Sil
  3. Virgül koyacaksınız hocam. Hatay'da ikamet ediyorsanız Hatay virgül ikamet ettiğiniz ilçenin posta kodu. İstanbul ise istanbul virgül ilçenin posta kodu. Capacity falan hiç bir şey yapmıyorsunuz boş kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun :D Waff geçtim ben bu çok uzun iş

      Sil
  4. Gün-ay-yıl depil (MM-DD-YYYY) şeklinde olacak

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar Facebook için vergi formu yüklemem gerekiyor Yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil